Voor een trouwjurk naar jouw wensen

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de kosten van een trouwjurk bij Rachels Bruidsmode?  

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere welke materialen er gebruikt worden wat je wensen zijn. Een trouwjurk op maat is mogelijk vanaf 500 euro voor een simpel model exclusief stof en andere materialen. De kosten voor de stof zijn minimaal 100 euro.

Hoe worden de uiteindelijke kosten bepaald?  

Er zijn twee mogelijkheden:

    1. Je betaald per uur en krijgt vooraf een prijsindicatie. Op basis van het model wordt een schatting gemaakt van het aantal uren dat nodig is om het model te maken. De exacte uren die uiteindelijk gemaakt zijn, afgerond op kwartieren, wordt gefactureerd met de daarbij komende kosten voor het materiaal. Deze optie kan goedkoper uitvallen dan optie 2, voornamelijk bij tussentijds wijziging van het model.

    2. De prijs wordt vooraf bepaald. Op basis van een schatting van het benodigde aantal uren en de benodigde stof en andere materialen wordt totaalprijs berekend. Deze prijs staat vast tenzij tussentijds het model wordt gewijzigd, hiervoor wordt een meerprijs gerekend. 

Moet ik een aanbetaling doen?

Na een definitief akkoord word je gevraagd een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling bedraagt 50% van de geschatte kosten.  Nadat deze is voldaan zal ik beginnen met je jurk. 

Wat is de werkwijze van Rachels Bruidsmode?

Voor een uitgebreide werkwijze zie het kopje werkwijze.

Hoelang van tevoren moet ik een afspraak maken om een bruidsjurk te laten maken?    

Om samen tot jouw droomjurk te komen wordt aangeraden minimaal 9 maanden van te voren een afspraak te maken. Dan hebben we rustig de tijd om samen jouw idee tot een droomjurk te maken. Rust is altijd belangrijk voor een bruid! Een bruiloft is al spannend genoeg. 

Ik heb de bruiloft sneller gepland dan 9 maanden maar ik wil wel een trouwjurk laten ontwerpen en maken bij Rachels Bruidmode. 
Kan dat?

Ja dat kan, maar wanneer de bruiloft binnen 6 maanden is gepland, dan zullen er extra kosten bij worden berekend. Wanneer de bruiloft eerder is dan 3 maanden is het meestal niet meer mogelijk om een trouwjurk te laten maken, dit is afhankelijk van het gewenste modeln. De extra toeslag is 15% per maand dat het sneller is dan 6 maanden.

De toeslag is dus bij minder dan 6 maanden 15%, minder dan 5 maanden 30% en minder dan 4 maanden 45 %. Deze toeslag zal altijd van te voren aan je kenbaar worden gemaakt. Het termijn wordt berkend vanaf het geven van het definitieve akkoord voor het maken van de jurk.

Wat moet ik meenemen naar de 1e afspraak?  

Ik vind het leuk wanneer je foto’s, plaatje en voorbeelden meeneemt. Dan weet ik wat je wensen zijn en kunnen we samen tot jouw droomjurk komen. Voor het opmeten is het handig als je aansluitende en niet te dikke kleding aan trekt. Bijvoorbeeld een schirt met legging.

Wat moet ik meenemen naar de pasafspraken?

Behalve voor de afspraak met het proefmodel is het verstandig om de schoenen en lingerie die je wilt dragen met de jurk mee te nemen naar de pasafspraak.

Hoeveel afspraken zijn er nodig?

Je moet uitgaan van een kennismaking (eerste afspraak) en daarna minimaal drie pasafspraken.

Hoelang duurt de kennismakingsafspraak?  

Tijdens deze afspraak maken we kennis onder genot van een kopje koffie of thee. Ik wil je natuurlijk graag leren kennen. We zullen ook de wensen bespreken van jou droomjurk en zullen de stof uitzoeken. Daarnaast zal ik ook direct de maten opnemen om een goede offerte te kunnen opstellen. Omdat dit allemaal tijd in beslag neemt zal deze afspraak gemiddeld 1 tot 2 uur in beslag nemen. Korter kan, en langer natuurlijk ook. 

Wanneer mijn bruiloft wordt uitgesteld of niet doorgaat, moet ik dan alsnog betalen voor de jurk?

We gaan er natuurlijk niet vanuit dat jou trouwdag wordt uitgesteld of niet doorgaat. Mocht dit toch voorkomen dan worden de gemaakte uren en gebruikte materialen in rekening gebracht.

Waar vind ik voorbeelden van jurken en stoffen?

Voorbeelden van jurken en stoffen kun je vinden op Facebook en Instagram.